Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Štafeta žáků na 4x200 metrů veze bronz!

 

Letošním posledním halovým mistrovství České republiky byl šampionát žáků a žákyň, který proběhl o víkendu 4. a 5. března v hale v ostravských Vítkovicích. Kolínskou atletiku na něm reprezentovala desítka mladých atletů v individuálních disciplínách a v obou kategoriích také štafety na 4x200 metrů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Školení rozhodčích 3. třídy

TJ Sokol Kolín-atletika pořádá školení rozhodčích atletiky 3. třídy. 
Kdy : sobota 11.3.2023 (9:00 - 19:00 h)
Kde: klubovna na atletickém stadionu
Kdo: zájemci ročníku narození 2007 a starší 
Přihlášky: do 8.3.2023 na mail antonio.moravek@seznam.cz 
 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zuzana Pražáková vyhrála Golden Fly Series v Bangkoku!

 

Hodně exotický start absolvovala nejlepší sportovkyně Kolína Zuzana Pražáková, když se zúčastnila 25. února závodu Golden Fly Series v hlavním městě Thajského království Bangkoku. V prostoru slavné Obří houpačky (Giant Swing) postavené na konci 18. století králem Rámou I. proběhla na mobilním zařízení exhibiční soutěž ve skoku dalekém a skoku o tyči mužů a žen.  

Video z akce - https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=V9hdKMjy324&feature=youtu.be

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

POZVÁNKA NA ŠKOLENÍ ROZHODČÍCH III. TŘÍDY

V sobotu 11. 3. 2023 od 9:00 do 19.00 hod. pořádá T.J. Sokol Kolín-atletika v klubovně na atletickém stadiónu školení rozhodčích atletiky 3. třídy. Zájemci od ročníku narození 2007 a starší se mohou přihlásit do 8.3.2023 na e-mail antonio.moravek@seznam.cz.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na halový šampionát žactva je nominováno osm Kolíňáků

Český atletický svaz zveřejnil nominaci na víkendové mistrovství České republiky žactva, které proběhne opět v hale ve Vítkovicích. Do výběru technických delegátů se dostala díky své výkonnosti osmička mladých kolínských atletů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Sofie Bébrová má stříbro a oddílový rekord!

 

Nedělní pořad zahájily z kolínského pohledu hned tři technické disciplíny najednou.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V sobotu na gigantu Vojtěch Otta bronzový!

 

Patnáctka kolínských atletů bojovala o posledním únorovém víkendu v ostravské hale o medaile na mistrovství České republiky v kategoriích juniorů a dorostu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na halový gigant se chystá patnáctka Kolíňáků

O tomto víkendu proběhne v ostravské hale letošní gigant - mistrovství České republiky kategorií juniorů a dorostu. Ve zveřejněné nominaci na tento halový vrchol je v individuálních disciplínách celkem 15 kolínských atletů, z nichž mnozí mají minimálně finálové šance.  

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Matyáš Čudlý a Jiří Synek vezou z MU DNA druhou příčku!

 

Ve španělské metropoli Madridu proběhlo ve středu 22. února halové juniorské mezistátní utkání DNA (dynamická atletika). Soupeři českého výběru, v jehož barvách startovali také Matyáš Čudlý a Jiří Synek, byly silné celky Velké Británie, Francie, Španělska, Portugalska a Irska. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zuzana Pražáková získala na šampionátu stříbro!

O víkendu 18. a 19. února proběhl v hale Otakara Jandery ve Stromovce letošní halový šampionát České republiky v kategoriích mužů a žen. Kolínskou atletiku na něm reprezentovala oproti původní nominaci pouze pětice atletů. Ale sobotní soutěž tyčkařek ukázala, že zásluhou Zuzany Pražákové opět neodejde kolínská atletika z vrcholu domácí sezóny bez medaile!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Jiří Synek a Matyáš Čudlý byli nominováni na juniorské MU DNA

Český atletický svaz zveřejnil nominaci na juniorské halové mezistátní utkání DNA (dynamická atletika), které se uskuteční ve středu 22. března v Madridu. V osmnáctičlenném týmu na tuto zcela netradiční akci nebudou chybět ani dva kolínští lídři juniorských tabulek Jiří Synek a Matyáš Čudlý. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na šampionát mužů a žen je nominováno sedm Kolíňáků

Český atletický svaz zveřejnil nominaci a víkendové halové mistrovství České republiky, které proběhne v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce. Kolínskou atletiku na něm bude v individuálních disciplínách zastupovat sedmička závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na KP mladšího žactva zlatý double Vanessy Stachové

V neděli 12. února proběhl v nafukovací hale na pražském Strahově přebor Středočeského kraje v kategorii mladšího žactva. V poslední době v již tradičně obrovské konkurenci téměř 350 závodníků z 25 klubů se dokázala v celkem 18 disciplínách prosadit na stupně vítězů z kolínských závodníků pouze Vanessa Stachová. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na vícebojařském šampionátu Chrastinová pátá, Tvrzník šestý

 

Na mistrovství České republiky v halových vícebojích, které proběhlo v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce, zastupovala kolínskou atletiku čtveřice závodníků. Zatímco Pavel Krejča mezi muži, Antonín Tvrzník v závodě juniorů a v Vojtěch Slavík v kategorii dorostenců bojovali v sobotu i v neděli, juniorka Emílie Chrastinová absolvovala svůj pětiboj celý v sobotu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na Sportovci Kolína získali atleti čtyři nejvyšší ocenění!

 

V úterý 7. února proběhl v kolínském divadle galavečer ankety Sportovec Kolína 2022, který tentokrát moderoval Petr Svěcený. Během dvouhodinového vydařeného programu se velkého uznání dočkali naši atleti, když z 31 ocenění si odnesli v silné konkurenci desítek kolínských klubů a oddílů více než třetinu a vítězství jim patřilo ve čtyřech ze sedmi vyhlašovaných kategorií!  

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V pátek začíná seriál halových šampionátů

Už tento pátek 10. února zahájí v hale Otakara Jandery seriál letošních mistrovství České republiky. Tím prvním bude třídenní šampionát vícebojařů a kolínská atletika na něm bude mít několikanásobné zastoupení.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělý Matyáš Čudlý v Hustopečích

Na tradičním výškařském mítinku v Hustopečích se ve skvělém světle předvedl svěřenec Martina Radikovského Matyáš Čudlý. Účastník loňského dorosteneckého mistrovství Evropy si na začátku druhého měsíce v juniorské kategorii vylepšil osobní rekord o tři centimetry a překonal 210 centimetrů. Tímto výkonem vede letošní juniorské české tabulky.   Video ze skoku

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Uspořádali jsme oddílový mítink v Nymburce

V pátek 3. února uspořádal náš oddíl za účasti 150 (!) závodníků v nymburském tunelu oddílový závod, na němž se někteří mladí atleti blýskli velmi kvalitními výkony, které je posunuly blízko k možnosti startu na halovém mistrovství České republiky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínské šance v polovině halové sezóny

První měsíc halové sezóny 2023 je za námi a přiblížila se série mistrovství České republiky všech kategorií. Ačkoli české tabulky, které jsou rozhodující pro nominaci na halový vrchol sezóny, ještě zcela určitě doznají řady změn, už nyní se dá odhadovat, kteří z kolínských závodníků mají šanci se nominovat, případně i výrazně uspět. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zemřel František Skřivánek

 

V pondělí 30. ledna zemřel ve věku 79 let někdejší vynikající středotraťař našeho klubu a člen naší skvělé atletické generace šedesátých let František Skřivánek (na fotografii vpravo). V dlouhodobých tabulkách našeho klubu mu v běhu na 800 metrů stále patří druhá příčka výkonem 1:52,1 min., který zaběhl v roce 1964 ve svých dvaceti letech.   Smuteční oznámení

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky