Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Barbora Špotáková se znovu představí v Kolíně!

 

V sobotu 1. července přivítá kolínský atletický stadión Mirka Tučka v Borkách utkání I. ligy mužů a žen, na kterém se představí nejen tým domácích mužů, ale v dresu pražské Dukly také dvojice vynikajících oštěpařek. Po roce znovu zavítá do Kolína bronzová medailistka z loňských olympijských her v Riu de Janeiro Barbora Špotáková a s ní také letošní vítězka mistrovství NCAA (americká Národní vysokoškolská atletická asociace) Irena Šedivá.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na víkendový "gigant" míří rekordní výprava

O posledním červnovém víkendu se uskuteční v Jablonci nad Nisou letošní "gigant", jak se říká společnému mistrovství České republiky juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Z Kolína na něj míří rekordní výprava, když z 30 přihlášených závodníků vybrali techničtí delegáti mezi nejlepší českou šestnáctku (ve sprintech čtyřiadvacítku) hned 26 Kolíňáků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Juniorky znovu ve hře, ostatní týmy již postupují

Za ideálního atletického počasí se v neděli 18. června uskutečnilo na stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách 2. kolo přeboru Středočeského kraje družstev mládeže. Všechna domácí družstva si vedla na jedničku. Junioři a dorostenci bez problémů potvrdili první příčku z úvodního dějství, stejně jako dorostenky místo druhé a v podstatě si již před posledním kolem tyto týmy zajistily spolu s kladenskými postup do mistrovství Čech. Juniorky se výrazným vítězstvím po až třetí příčce v 1. kole znovu v nejnabitější kategorii vrátily do hry o postup.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kateřina Šafránková pátá na World Challenge v Šamoríně

V předprogramu tradičního slovenského mítinku Pravda - Televízia - Slovnaft v Šamoríně se uskutečnil čtvrtý závod letošní kladivářské World Hammer Challenge, obdoby Diamantové ligy pro tuto disciplínu, v níž loni Kateřina Šafránková dosáhla na vynikající umístění, když skončila v konečném hodnocení šestá.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělý oddílový rekord a limit Dominika Krále na "mezistátku"

 

Na mezistátním dorosteneckém čtyřutkání Maďarsko-Slovinsko-Slovensko-Česká republika bojovala dnes v maďarském Miškolci v dresu České republiky trojice kolínských dorostenců. Jako první zasáhl do bojů kladivář Dominik Král, po něm Dominik Holub v dálce a Jakub Vítek v tyči.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Helena Jiranová a Katka Šafránková nominovány na Superligu

Předsednictvo Českého atletického svazu schválilo na svém zasedání nominaci českého reprezentačního výběru na Mistrovství Evropy družstev mužů a žen. Jeho nejvyšší skupina, tedy 12 nejlepších týmů starého kontinentu, nazývaná superliga, se uskuteční o příštím víkendu 23.-25. června ve francouzském Lille.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Náš oddíl získal grant TPCA

Foto: Zdeněk Hejduk

Ve čtvrtek 15. června byly v kolínském Kině 99 slavnostně předány šeky na podporu projektům, které byly odbornou porotou vybrány v rámci 12. ročníku grantového programu TPCA pro Kolínsko. Mezi vybranými projekty byl i ten náš atletický s názvem "Z kopce do kopce trénujeme sportovce", na jehož podporu byla určena částka 150 000,- Kč.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Nový termín příměstského tábora!

Kvůli velkému počtu zájemců jsme přidali nový termín příměstského tábora a to od 17. do 21.7.2017
 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Trojice kolínských dorostenců v reprezentaci

Netradičně v pátek 16. června se uskuteční v maďarském Miškolci letošní mezistátní čtyřutkání dorosteneckých výběrů Maďarska, Slovenska, Slovinska a České republiky. Čest obléknout reprezentační dres mají vždy dva nejlepší dorostenci v průběžných republikových tabulkách a tohoto umístění dosáhla také trojice kolínských závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Tří stříbra a osm finále ze šampionátu mužů a žen!

Foto: Eduard Erben

Po pátečním prologu, který na třineckém náměstí obstarali tyčkaři, proběhl v sobotu a v neděli vrchol letošní tuzemské atletické sezóny - mistrovství České republiky mužů a žen. Z Kolína na něj odcestovala početná čtrnáctičlenná výprava, která měla nemalé medailové ambice. Ta nejvyšší pak byla spojována se startem nejlepší kolínské sportovkyně uplynulého roku Kateřiny Šafránkové, která letos doma nenašla přemožitelku a výkonem 69,77 m vedla české tabulky v hodu kladivem.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žactvo vykročilo za postupem vítězně

 

Za příjemného atletického počasí proběhlo na kladenském Sletišti 2. kolo přeboru Středočeského kraje družstev staršího žactva. Letošní systém přeboru je trochu komplikovaný, neboť v 1. a 3. kole se bojuje o přebornický titul bez hostujících závodníků a ve 2. a 4. kole jde o postup do mistrovství Čech, kdy za každý tým mohou nastoupit až 3 hostující závodníci.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dva kolínské rekordy na Odložilově memoriálu!

O dva velmi hodnotné kolínské historické rekordy v kategorii žen se postaraly na pondělním Memoriálu Josefa Odložila na pražské Julisce Zuzana Pražáková a Šárka Buranská. Tyto výkony jsou pro ně i velkým příslibem před víkendovým mistrovstvím České republiky, které se koná v Třinci.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žactvo vyhrálo i 2. kolo KP

V pátek 2. června proběhlo na kolínském stadiónu 2. kolo přeboru Středočeského kraje skupiny B družstev mladšího žactva. Za krásného počasí dominovaly domácí týmy v kategorii chlapců i dívek, druhá místa obsadili zatím neoficiálně chlapci Nymburka a děvčata Čáslavi a na třetí příčce skončili chlapci z Kutné Hory a dívky z Nymburka.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mužům se ve druhém kole vůbec nedařilo

Ačkoli po vydařeném startu kolínských atletů do letošního ročníku prvoligové soutěže, kdy v 1. kole skončili na 4. místě jen několik bodů od druhé příčky, se zdálo, že loňské sestupové starosti týmu jsou minulostí, druhé kolo ukázalo opak. V Novém Městě nad Metují se družstvu vedenému Michalem Satrapou vůbec nedařilo.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští atleti na mítinku Praga Academica

V úterním večeru se uskutečnil na strahovském stadiónu Přátelství 52. ročník tradičního mítinku Praga Academica, jehož se zúčastnili necelých 10 dnů před vrcholem domácí sezóny i přední kolínští atleti. Černé bouřkové mraky, občasný déšť a měnící se vítr ale ubraly z kvality výkonů, a tak tentokrát žádné rekordy nepadaly. I tak ale byla vidět v kolínském podání velmi kvalitní vystoupení.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Helena Jiranová má životní formu!

Svěřenkyně Ratislava Šediny Helena Jiranová má v těchto dnech životní formu. Po osobních a kolínských historických rekordech, které zaběhla v uplynulých týdnech na 100 a 200 metrů se jí  skvěle dařilo i na přeboru Prahy mužů a žen v závěru týdne minulého.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V Jičíně padaly osobní rekordy

V sobotu 27. května startovala skupina dorostenců a juniorů A. Morávka v Jičíně v rámci krajského přeboru Libereckého kraje. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V Kolíně bojovali kladiváři v Memoriálu Josefa Hájka

 

Za krásného téměř letního počasí se v Kolíně uskutečnil 2. ročník Memoriálu Josefa Hájka v hodu kladivem. Časový pořad závodu zahájil už v 10 hodin, kdy svoji soutěž započali žáci a žákyně, o hodinu později přišla na řadu kategorie dorostu, v pravé poledne začali svou soutěž junioři a juniorky, ve 13 hodin pak přišla na řadu výborně obsazená soutěž žen a o půl třetí hlavní soutěž mužů za účasti kompletní české špičky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Hájek

Mladí vícebojaři usilovali o české tituly

 

Aktualizováno Neděle 20:00 - Od pátku do neděle proběhlo v Olomouci mládežnické mistrovství České republiky ve vícebojích. Na šampionátu měla čtyřnásobné zastoupení i kolínská atletika, kterou reprezentovali dorostenec Jindřich Semotam, starší žákyně Natálie Olivová a mladší žáci Šimon Kratochvíl a Antonín Tvrzník.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolín v sobotu uvidí nejlepší české kladiváře!

Už tuto sobotu proběhne na kolínském stadiónu 2. ročník Memoriálu Josefa Hájka v hodu kladivem, jehož pořadatelem je ASK Slavia Praha. Závod je vypsán pro všechny kategorie od žactva až po dospělé a diváci, kteří na závod dorazí, mohou na vlastní oči obdivovat i výkony nejlepších českých kladivářů současnosti na čele s bronzovým z mistrovství světa Lukášem Melichem či českou rekordmankou Kateřinou Šafránkovou.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky