Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Junioři po tuhém boji vybojovali na mistrovství Čech stříbro!

 

Nekvalitnější letošní kolínský mládežnický tým – junioři, nastoupil k mistrovství Čech a boji o postup na šampionát České republiky v Hradci Králové. Od počátečních disciplín bylo jasné, že si vítězství odnese jeden tým z dua AK Škoda Plzeň a Sokol Kolín-atletika.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dorostenky postupují do finále šampionátu z 5. místa

 

Kolínští dorostenci a dorostenky bojovali na mistrovství Čech o postup na republikový šampionát v Jablonci nad Nisou. Zatímco dorostenci neměli postupové šance, neboť ti nejvýkonnější posílili ambiciózní tým juniorů, dorostenky na postup mezi osm nejlepších týmů republiky dosáhly.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Čtyři medaile z žákovského EKAGU!

Největší evropský žákovský atletický závod European Kids Athletics Games probíhal od pondělí do středy v Brně. Megazávodu, na němž startovalo na 1850 žáků a žákyň ze 112 klubů ze 16 zemí Evropy se účastnila i početná kolínská výprava. Ta vybojovala v silné mezinárodní konkurenci čtyři medaile!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zlatá radost pro domácí vícebojařku Bébrovou

 

V neděli 9. září za krásného dopoledne proběhly na Kolínském stadionu první závody přípravek po letní pauze a zároveň poslední závody před závěrečným finále krajského přeboru. Domácím závodníkům se dařilo. V konkurenci 160 atletů a atletek vybojovali několik medailí a krásných cen, které věnovala internetová lékarna Lekarna.cz, kde lze zakoupit volně prodejné léky, ale i sportovní výživu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ve 4. kole KP mladší žáci doma vyhráli, žákyně byly druhé

 

Závěrečné 4. kolo bojů družstev mladších žáků a žákyň ve skupině B přeboru Středočeského kraje proběhlo v pátek 7. září na stadiónu Mirka Tučka v Kolíně. Z kolínských družstev si lépe vedli chlapci, kteří stejně jako v předchozích kolech zvítězili, dívky pak skončily druhé.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Oddílové rekordy na HESU mítinku v Kutné Hoře

 

V úterý 4. září proběhl na atletickém stadiónu v Kutné Hoře za účasti řady českých reprezentantů letošní ročník HESU mítinku Zuzany Hejnové. Závodu se zúčastnila i výprava kolínských atletů, z nichž někteří předvedli na sklonku letošní sezóny výborné výkony.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Šampionát "dvaadvacítek" obrazem

 

Ve fotogalerii Jiřího Kottase naleznete zachycené výkony řady kolínských atletů na uplynulém mistrovství České republiky mužů a žen do 22 let.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: 2018_MČR_22

Hampl a štafeta stříbrní, Pražáková a znovu Hampl bronzoví!

 

První zářijový víkend letos patřil atletickým bojům o mistrovské tituly v kategorii mužů a žen do 22 let. Česká špička se sešla na stadionu v ostravských Vítkovicích, kde za týden proběhne Kontinentální pohár, a na startu nechyběla ani patnáctka Kolíňáků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

I žáci i žákyně jsou přeborníky kraje!

 

Závěrečným třetím kolem vyvrcholil na stadionu Mirka Tučka v Kolíně letošní přebor Středočeského kraje družstev starších žáků a žákyň. Po vítězství v prvních dvou kolech potvrdily oba dva kolínské týmy suverénní výhrou svou letošní nadvládu a vybojovaly přebornické tituly.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Junioři, dorostenky i dorostenci vyhráli přebor kraje

Neobvykle ve středu 29. srpna skončil ve Vlašimi třetím kolem letošní atletický přebor Středočeského kraje družstev juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Toto kolo definitivně rozhodlo nejen o přebornických titulech, ale také v každé kategorii o dvojici týmů postupujících do mistrovství Čech.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínskou desítku vyhráli Miler a Kriegerová-Kratochvílová

V neděli 26. srpna se na obrátkové trati se startem poblíž atletického stadiónu běžel již 12. ročník Kolínské desítky. Jeho vítězem se stal mnohonásobný vítěz celé řady kolínských běhů Jiří Miler z Lawi Star časem 34:31 min. Za ním místa na stupních vítězů obsadili běžci domácího Sokola Kolín-atletika Jiří Křeček (35:03) a Milan Římal (35:26).

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínské ženy vyhrály první ligu, muži třetí!

 

Poslední čtvrté dějství prvoligové soutěže mužů a žen se odehrálo po přechodu studené fronty za nečekaně chladného a deštivého počasí v Jablonci nad Nisou. A oběma kolínským týmům se dařilo. Ženy v napínavém souboji o vítězství nejen ve čtvrtém kole, ale i v celé soutěži potřetí v řadě porazily těsným rozdílem domácí tým a muži vybojovali celkovou třetí příčku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Domácí sprinteři ozdobili 82. ročník Velké ceny Kolína

 

Už 82. ročník jednoho z nejstarších českých atletických závodů - Velké ceny města Kolína proběhl ve středu 22. srpna za tropického počasí. Kvalitní podívanou přinesly především závody ve sprinterském trojboji mužů a žen, ale k vidění byla celá řada dobrých výkonů i v dalších disciplínách.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Druhá část sezóny se rozjíždí

Přiblížil se konec srpna a s ním také druhá část letošní atletické sezóny. Již o uplynulém víkendu využili někteří závodníci příležitost prověřit svou aktuální formu, další pak vstoupí soutěží v následujícím týdnu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zemřel Petr Elbogen

V neděli 5. srpna zemřel po dlouhé nemoci v německých Brémách ve věku 83 let bývalý vynikající kolínský výškař a zároveň trenér Petr Elbogen, který byl jednou z největších postav celé historie kolínské atletiky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ve středu 22. srpna proběhne 82. ročník Velké ceny Kolína

 

Podzimní část atletické sezóny zahájí na kolínském stadiónu už 82. ročník tradiční Velké ceny města Kolína. Stejně jako loni proběhne ve středu, a to 22. srpna od 15.00 hod. Kolínští diváci se mohou těšit na kvalitní atletiku a starty předních českých atletů včetně řady kolínských medailistů a medailistek z mistrovství České republiky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pavel Peňáz je veteránským mistrem ČR v pětiboji

Kolínští organizátoři na čele s ředitelem závodu Petrem Sklenářem uspořádali za tropického vedra v sobotu 4. srpna na kolínském stadiónu otevřené mistrovství České republiky ve vrhačském pětiboji veteránských kategorií. Medaile a tituly se udělovaly ve třech kategoriích - muži od 35 do 60 let, muži nad 60 let a ženy nad 35 let. Na start závodu, jehož program doplnil také hod balvanem a hod antickým diskem, se postavilo celkem 29 závodníků a závodnic z České republiky, Slovenska, Polska, Itálie a Švýcarska.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Drsná zkušenost Romana Pazdery

 

Že bude letošní mistrovství České republiky v běhu do vrchu za panujícího tropického počasí těžkou zkoušku fyzické i psychické připravenosti běžců, bylo jasné už před startem, který se uskutečnil v pravé poledne. V kategorii juniorů se do boje o mistrovské medaile, ale také o místa v nominaci na zářijové mistrovství světa, které hostí Andorra, vydalo 18 běžců.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V sobotu se běží "tropický" šampionát v běhu do vrchu

Nesmírně těžký závod čeká tuto sobotu letošního dvojnásobného stříbrného dorosteneckého medailistu Romana Pazderu. Svěřenec trenérky Jany Šedinové totiž premiérově poběží v kategorii juniorů mistrovství České republiky v běhu do vrchu, které se uskuteční v Bělé pod Pradědem.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Šárka Buranská přidala další stříbro!

 

Ačkoli v neděli, druhý den mistrovství České republiky mužů a žen na Kladně, již nebylo kolínské zastoupení tak početné jako v sobotu, trojskokanka Šárka Buranská skvělým výkonem rozhodla o tom, že pro kolínskou atletiku znamenal konečný zisk čtyř medailí nejúspěšnější vystoupení v celé 118 let dlouhé historii oddílu!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky