Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Starší žactvo přivezlo z přeborů kraje 15 medailí

 

O den později než dospělí, junioři a dorost se utkali v hale na pražském Strahově o tituly atletických přeborníků Středočeského kraje starší žáci a žákyně. V konkurenci téměř 400 závodníků bylo k mání ve 22 disciplínách celkem 66 medailí. Mladí kolínští závodníci jich vybojovali stejně jako loni 15 a z toho bylo 6 medailí zlatých spojených s tituly krajských přeborníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dospělí a mládež získali na přeboru kraje 10 titulů

 

První mistrovský závod letošní sezóny - přebor Středočeského kraje v kategoriích dospělých, juniorů a dorostu – se odehrál uplynulou sobotu v přetlakové hale na pražském Strahově. Atleti Sokola Kolín-atletika na něm vybojovali 26 medailových umístění, z toho 10 prvních míst.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vynikající výška Denisy Pešové!

 

Při svém prvním letošním startu se svěřenkyně trenéra Ratislava Šediny dorostenka Denisa Pešová blýskla neskutečným zlepšením osobního rekordu. V pražské hale Otakara Jandery na 1. Olympcupu zdolala ve výškařském sektoru laťku ve výšce 179 cm, a svůj osobní rekord tak posunula rovnou o 6 cm.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Halovou sezónu jsme začali v Chemnitzu

 

Do letošní halové sezóny naskočili kolínští mladí atleti účastí na mládežnickém mítinku v německém Chemnitzu. Početná výprava si v úvodu sezóny vedla velmi dobře, když kolínští závodníci vybojovali šest vítězství, tři druhá a osm třetích míst a padly i některé osobní rekordy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělé výkony kladivářů na Silvestrovském házení!

 

Letos poprvé se se starým rokem v poslední den roku neloučili jen kolínští běžci tradičním Silvestrovským krosem, ale hned po skončení tohoto běhu stadión Mirka Tučka v kolínských Borkách ovládli kladiváře v 1. ročníku Silvestrovského házení. Podmínky byly pro závod příznivé, když rtuť teploměru vystoupala až na 11 stupňů, a především kolínští kladiváři Dominik Král a Jan Balát předvedli uprostřed zimní přípravy vynikající výkonnost.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

58. ročník Silvestrovského běhu pro Milana Janouška

 

Letošní 58. ročník tradičního Silvestrovského běhu proběhl za teploty 10˚ C, ale po nočním dešti na rozbahněné trati. Právě déšť, který se spouštěl z oblohy ještě půl hodiny před startem, způsobil to, že nepadl účastnický rekord. Na startovní čáře se tentokrát tísnilo 271 běžců a běžkyň, tedy o 35 méně než při rekordním ročníku před dvěma lety. Fotogalerie St. Valty

Výsledky - Silvestrovský_běh_17.xlsx

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Silvestrák_17

PF 2018

pf_4.jpg

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Stříbro Šafránkové a Konvaliny z Vánoční haly

 

V nafukovací hale na Strahově proběhl v sobotu 16. prosince za účasti 330 žáků a žákyň už 42. ročník tradičního mítinku Vánoční hala. Kolín na něm zastupovala tentokrát skromnější výprava 6 závodníků a závodnic. I tak se ale atleti v tradičních modrobílých dresech nevraceli bez medailových úspěchů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přes 250 závodníků na 10. ročníku Vánoční laťky

 

Právě včas skončila rekonstrukce sportovní haly SOŠ informatiky a spojů Kolín, aby mohl proběhnout letošní už 10. ročník Vánoční laťky pro žáky základních škol a soutěže O nejrychlejšího páťáka. O čilý závodní ruch se postaralo více než 250 startujících!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pohárový double kolínských mládežnických týmů

 

V neděli 10. prosince se na pražském Strahově uskutečnil halový Středočeský pohár družstev mládeže za účasti 12 týmů chlapců a 11 celků děvčat. Kolínští závodníci si vedli výborně a potvrdili letošní úspěchy, když  chlapci zvítězili o propastných 110 bodů a dívky v dramatickém závěru v boji o prvenství zdolaly atletky z Berouna.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žákyně výrazně přispěly ke stříbru našeho kraje

V pražské hale Otakara Jandery ve Stromovce proběhlo v sobotu mezikrajové utkání staršího žactva . Mnohem lépe se dařilo středočeským žákyním, které vybojovaly stříbro, zatímco žáci skončili na deváté příčce. Ve středočeském výběru se rozhodně neztratili ani kolínští závodníci.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Atlety Kolína Kateřina Šafránková, Štěpán Hampl a Natálie Olivová

 

V posledním listopadovém večeru byly slavnostně v kolínském hotelu Theresia odtajněny výsledky letošní ankety Atlet Kolína 2017. Před stopadesátičlenným publikem byli oceněni nejlepší závodníci v kategorii dospělých, ve společné kategorii mládeže a v kategorii žactva. Zároveň byli  také vyhlášeny Talenty Sportovního střediska Kolín a byl odměněn tým letošních mistrů České republiky v kategorii dorostu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Atlet Kolína 2017 - L. Kupka

Roman Pazdera osmý na MČR v přespolním běhu

 

Letošní poslední mistrovství České republiky - šampionát v přespolním běhu - přivítaly Dlouhoňovice, malá obec v Orlických horách. Kolínskou atletiku, která vzhledem k rovinatým terénům v Polabí ve své historii příliš úspěchů v této atletické disciplíně nezaznamenala, reprezentovala tentokrát čtveřice svěřenců trenérky Jany Šedinové.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kdo jsou letošní nejlepší kolínští atleti?

 

Zcela nově ve slavnostním tónu proběhne v kolínském hotelu Theresia letošní vyhlašování nejlepších atletů našeho města. Ve čtvrtek 30. listopadu od 17 hodin zde budou oceněni nejlepší závodníci v kategorii dospělých, ve společné kategorii mládeže a v kategorii žactva. Zároveň bude také odměněn tým letošních mistrů České republiky v kategorii dorostu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na posledním letošním vrhačském pětiboji se dařilo kladivářům

I přes nepříznivé počasí a úplný konec letní dráhové sezóny se na posledním letošním kolínském vrhačském pětiboji v sobotu 28. října sešla dokonce mezinárodní konkurence 32 (!) vrhaček a vrhačů. Z kolínských závodníků se blýskli dalekými hody mladí kladiváři Dominik Král a Jan Balát, kteří jen těsně zaostali za kolínskými historickými rekordy svých kategorií.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Jan Balát vylepšil kolínský kladivářský rekord

I na samotném konci atletické sezóny se ještě dá prodat výborná forma. Přesvědčil o tom Jan Balát, který na mítinku v brněnských Žabovřeskách dokázal posunout svůj vlastní kolínský historický rekord v kategorii juniorů, když šestikilové kladivo poslal do vzdálenosti 58,13 m, čímž vylepšil svůj nejlepší výkon z mezistátního utkání téměř o metr.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolín hostil republikové finále Atletického čtyřboje ZŠ

Na úplný závěr letošní dráhové sezóny se do Kolína sjela nejlepší česká vícebojařská družstva základních škol, aby vybojovala republikové finále Atletického čtyřboje ZŠ. O titul školy s nejvšestrannějšími atlety se utkalo 14 chlapeckých a 14 dívčích týmů, které se do finále probojovaly sítem okresních a krajských kol.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Poděbradští gymnazisté s Kolíňáky v čele bronzoví ve Středoškolském poháru

 

Na břeclavském stadiónu vyvrcholil celorepublikovým finále letošní 36. ročník Středoškolského atletického poháru. Kolín sice nebyl v klání nejlepších středoškoláků zastoupen žádným týmem, ale kolínští atleti ze skupiny Antonína Morávka byli tahouny družstva Gymnázia Jiřího z Poděbrad.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Drozdův běh vyhrál slávista Michal Šmahel

 

Kolínská atletika se může chlubit třetím nejstarším běžeckým závodem na světě. V neděli 8. října se v kolínských Borkách běžel už 91. ročník Drozdova lesního běhu. Delší tradici než kolínský běh mají pouze slavné Běchovice a Silvestrovský běh v brazilském Sao Paulu. Fotogalerie Stanislava a Martiny Valtových

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Drozdak_17

Žákyně dělily od medailí čtyři tisíciny sekundy!

 

Posledním vrcholným závodem letošní atletické sezóny na dráze bylo finále mistrovství České republiky družstev starších žáků a žákyň, které proběhlo za téměř zimního a deštivého počasí v Jablonci nad Nisou. Kolínská atletika měla mezi deseti nejlepšími českými týmy zastoupení v obou kategoriích a děvčata nakonec měla neuvěřitelně blízko k zisku medailí. Fotogalerie Lenky Šedinové ZDE

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky