Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Atletická sezóna v Kolíně začala

 

V úterý 25. dubna začala kolínská sezóna na dráze hned dvěma závody. Dopoledne se uskutečnilo okresní kolo Štafetového poháru ZŠ a odpoledne pak patřilo zahajovacím závodům žákovských kategorií. K vidění byla hned v prvním závodě celá řada velmi kvalitních výkonů, z nichž některé vynesly jejich autory na čelní místa průběžných českých tabulek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Zahajovačky

Hlasujte pro náš projekt v grantu TPCA!

Milí přátelé kolínské atletiky,

       i v letošním roce jsme se rozhodli ucházet v grantovém programu automobilky TPCA o finanční podporu, která by nám tentokrát pomohla vybudováním nakloněné rovinky vylepšit tréninkové možnosti od nejmenších dětí z přípravky až po mládež a dospělé.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Blíží se K-VO-K a Polabské závody

Už tento týden na ostro startuje letošní kolínská atletická sezóna. V úterý 25. dubna proběhne dopoledne okresní kolo štafetového poháru a odpoledne od 16.00 hod. zahajovací závody žactva a o dva dny později se uskuteční od 18.00 hod. již druhý kolínský vrhačský čtvrtek. V neděli a v pondělí pak čekají diváky dva velké kolínské závody - tradiční půlmaratón Kolín - Velký Osek - Kolín a Polabské závody.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dominik Král si upevnil vedení v českých tabulkách

Ve čtvrtek 20. dubna za velmi chladného počasí proběhl první Kolínský vrhačský čtvrtek. Z výsledků tentokrát nepříliš početného startovního pole opět vynikají výkony obou kolínských dorosteneckých kladivářů Dominika Krále a Karla Hanuše.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výborní kladiváři na 1. kolínském vrhačském pětiboji

Letošní dráhovou sezónu na kolínském atletickém stadiónu otevřel už v sobotu 15. dubna 1. kolínský vrhačský pětiboj. Účast na něm byla bohatá, když se závodu zúčastnilo ve všech věkových kategoriích celkem 26 závodníků. A k vidění byly především v podání mladých kolínských vrhačů hned v úvodu sezóny vynikající výkony.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dva Kolíňáci na MČR v půlmaratónu

Dva běžci Sokola Kolín-atletika ze skupiny běžců mimo dráhu startovali na mistrovství České republiky v půlmaratónu, které se běželo v sobotu 15. dubna v rámci tradičního Pardubického vinařského půlmaratónu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pět zlatých z přeboru ČOS v krosu

 

V rámci tradičního Jaroměřského krosu se uskutečnil v neděli 9. dubna přebor České obce sokolské v přespolním běhu. Výprava kolínských běžců a běžkyň byla úspěšná, když z tratí v okolí pevnosti Josefov přivezla sedm medailí, z toho pět zlatých.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Hlavní atletická sezóna v Kolíně začíná

Už v sobotu 15. dubna začíná prvním vrhačským pětibojem letošní už 117. dráhová sezóna kolínských atletů. Na druhou polovinu dubna je připraveno prvních šest letošních závodů, stejný počet se pak uskuteční v prvních deseti dnech měsíce května.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Herel a Sotonová přeborníky okresu v přespolním běhu

 

Ve středu 5. dubna proběhl tradiční okresní přebor v přespolním běhu. Na trati dlouhé 3000 metrů, která je shodná se Silvestrovským během a měla start na atletickém stadiónu a cíl na labské navigaci, se tentokrát utkalo celkem 32 běžců a běžkyň. (fotogalerii ze závodu naleznete zde)

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Šafránková a Hampl mezi nejlepšími sportovci kraje!

 

V prostorách Domu kultury v Mladé Boleslavi byly ve středu 29. března odtajněny výsledky ankety Nejúspěšnější sportovec Středočeského kraje za rok 2016, kterou pořádala krajská organizace České unie sportu. Mezi desítku oceněných se dostali i dva atleti našeho klubu, kteří byli nominováni do prestižních kategorií Jednotlivci dospělí a Talent roku. Gratulujeme!!!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Polabské závody tentokrát v novém!

 

Už za měsíc nás jako ostrý start do sezóny čeká 63. ročník Polabských závodů, který se tradičně uskuteční 1. května a jehož součástí bude stejně jako v posledních letech Středočeský pohár smíšených družstev mužů a žen. Zcela nově bychom ale chtěli po mnoha letech přilákat i v takto brzkém termínu na kolínský stadión českou špičku a do ochozů početnou diváckou kulisu. A tomuto záměru také díky našim sponzorům odpovídají finanční prémie pro nejlepší závodníky. Mítink tentokrát zahájí rovněž netradičně až od 14 hodin.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští běžci získali osm medailí z přeboru kraje

V sobotu 25. března se v Čáslavi v rámci 76. ročníku tradičního Běhu sady Vodranty uskutečnil letošní přebor Středočeského kraje v přespolním běhu všech kategorií. Kolínští běžci na něm vybojovali celkem osm umístění na stupních vítězů, z toho dvakrát stáli na stupínku nejvyšším.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pavel Peňáz je čtyřnásobným veteránským mistrem světa!

http://www.daegu2017.or.kr/images/comm/logo.png

Z pěti startů čtyři zlaté medaile. To je bilance Pavla Peňáze na veteránském mistrovství světa v jihokorejském Daegu. Pavel bojoval v kategorii nad 45 let a za sebou má start ve všech pěti vrhačských disciplínách - hodu břemenem, hodu diskem, hodu kladivem, hodu oštěpem a vrhu koulí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Letos budeme opět pořádat letní příměstské tábory!

Všeobecné informace ke stažení zde.

Přihláška.pdf

Přihláška.docx

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Předání cen nejlepším mládežnickým atletům oddílu

 

V pátek 10. března byla v příjemném prostředí restaurace Steak Land předána ocenění nejlepším atletům Sokola Kolín - atletika v kategorii žactva a společné kategorii dorostu a juniorů. Slavnostním ceremoniálem provázeli Antonín Morávek a Jiří Linka. Průběh akce zachytil objektivem fotoaparátu Lukáš Kupka.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Vyhlášení 2016

Kateřina Šafránková prokletí velkých závodů nezlomila

V Las Palmas, hlavním městě Kanárských ostrovů, proběhl letošní Evropský vrhačský pohár, který je pro vrhače hlavním závodem zimní sezóny, stejně jako pro ostatní atletické disciplíny Mistrovství Evropy v hale. Kateřina Šafránková odjížděla k tomuto závodu s vědomím velmi dobrých výsledků v tréninkových testech a s tajným přáním pokořit hned v prvním závodě limit pro srpnové mistrovství světa.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Rozloučení s Václavem Šircem v úterý v 11 hodin

 

Minulý týden v noci ze čtvrtka na pátek tragicky zemřel atlet našeho oddílu a přední český umělecký fotograf Václav Širc. Poslední rozloučení s jedním z nejplatnějších členů prvoligového týmu mužů proběhne v kolínské obřadní síni v úterý 14. března v 11 hodin.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kateřina Šafránková překonala český rekord v břemenu

V neděli 5. března se konal už 40. ročník tradiční Velké ceny Pardubic v hodu břemenem, což je doplňková disciplína pro vrhače, především pro kladiváře. Ve velice dobře obsazené soutěži žen dominovala naprosto jasně Kateřina Šafránková, která potvrdila, že je týden před Evropským vrhačským pohárem, který proběhne v Las Palmas na Kanárských ostrovech, ve vynikající formě.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Halové šampionáty zakončí o víkendu žáci

Letošní seriál halových mistrovství České republiky zakončí o nadcházejícím víkendu kategorie starších žáků a žákyň. Techničtí delgáti vybrali ke startu v pražské hale Otakara Jandery celkem deset mladých kolínských atletů, šest chlapců a čtyři dívky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Šárka Buranská je mistryní republiky!

 

Poslední únorový víkend patřil už skoro tradičně halovému mistrovství České republiky v kategoriích mužů a žen. To letošní proběhlo v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce a kolínská atletika na něm měla početné zastoupení osmi atletů a atletek, z nichž polovina patřila ve svých disciplínách k favoritům.

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky