Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Kolínští atleti získali na šampionátu "dvaadvacítek" šest medailí!

 

Za tropického vedra dosahujícího až 35 stupňů Celsia zahájilo na stadiónu pražské Slavie v Edenu v sobotním dopoledni mistrovství České republiky mužů a žen do 22 let. Kolínskou atletiku na něm nakonec reprezentoval vysoký počet 19 závodníků a závodnic, z nichž mnozí měli vysoké ambice.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žáci i žákyně postoupili do finále z prvního místa

Za tropického vedra proběhlo v pátek 14. června na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Borkách 3. kolo přeboru Středočeského kraje družstev staršího žactva, skupiny B. Tento závod definitivně rozhodl v každé kategorii o pětici týmů, které postoupily do jednorázového finále, které bude hostit 1.9. Beroun.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na víkendovém MČR do 22 let bude Kolín reprezentovat 21 závodníků!

O následujícím víkendu proběhne jako první letošní republikový šampionát na dráze zcela nezvykle mistrovství ČR mužů a žen do 22 let, které v uplynulých letech mělo svůj pevný termín na začátku září. Kolínskou atletiku na něm bude podle rozhodnutí technického delegáta reprezentovat v individuálních disciplínách 21 atletů a atletek (!), a někteří mají i výrazné šance na špičkové umístění. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ve 2. kole KP mladšího žactva skončila lépe děvčata

 

V pátek 7. června proběhlo na vlašimském stadiónu 2. kolo přeboru Středočeského kraje ve skupině B. Dařilo se tentokrát kolínským děvčatům, která v kole zvítězila, zatímco chlapci skončili mimo první trojku. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Muži znovu jasně zvítězili, ženám se tentokrát nedařilo

 

Druhé kolo prvoligové soutěže družstev mužů a žen hostilo v sobotu 8. června Nové Město nad Metují. V závodě, který začínal za hustého deště a končil za jasného slunečného počasí, se znovu výrazně prosadili kolínští atleti, kteří opět jasně zvítězili. Naopak družstvo žen, které nastoupilo téměř kompletní, si prožilo smolný den a po jasné porážce od USK a Jablonce aktuálně ztratilo postupové příčky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Natálie Olivová bojovala o sedmibojařskou medaili

 

V pátek 31. května začalo letošní mistrovství České republiky ve vícebojích, které tentokrát hostil Zlín. Kolínská atletika tu měla jedinou zástupkyni, a tou byla svěřenkyně Martina Radikovského Natálie Olivová. Ta vstoupila do prvního dne sedmibojařského souboje dorostenek velmi dobře,.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vydařené 2. kolo KP juniorů a dorostu v Kolíně

 

V sobotu 25. května proběhlo za ideálního počasí na kolínském stadiónu Mirka Tučka v Borkách 2. kolo přeboru Středočeského kraje družstev juniorů a dorostu. A kolínským družstvům domácí prostředí svědčilo. Dorostenky po rekordním bodovém zisku v podstatě již rozhodly o zisku titulu, týmy dorostenců i juniorů boj o titul zdramatizovaly, když vrátily kladenským soupeřům porážku z 1. kola.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Roman Pazdera vybojoval bronz i Evropu!

 

Skvělého úspěchu dosáhl na mistrovství České republiky v běhu do vrchu juniorů svěřenec trenérky Jany Šedinové Roman Pazdera. Na těžké trati z Janských Lázní na Černou horu o délce 5250 metrů s převýšením 550 metrů vybojoval bronzovou medaili a spolu s ní i nominaci na mistrovství Evropy v běhu do vrchu, které se uskuteční 7. července ve švýcarském Zermattu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žactvo znovu jasně zvítězilo

 

Za krásného počasí se v pátek 24. května v Čáslavi uskutečnilo 2. kolo přeboru Středočeského kraje družstev staršího žactva. Oba kolínské týmy bez problémů potvrdily přesvědčivé vítězství z kola prvého a znovu výrazně zvítězily.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělý návrat Barbory Špotákové

 

Po téměř dvouleté pauze se na Kolínském vrhačském čtvrtku skvěle vrátila na scénu světového oštěpu Barbora Špotáková. Hodinu před startem závodu se nad stadiónem Mirka Tučka vyjasnilo nebe a nejlepší česká atletka tohoto století v téměř ideálním počasí předvedla divákům hned v prvním pokusu vynikající výkon 63,85 m!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přijďte ve čtvrtek povzbudit Barboru Špotákovou při návratu do oštěpařského sektoru!

 

Podle slov Rudolfa Černého, trenéra dvojnásobné olympijské vítězky, trojnásobné mistryně světa a světové rekordmanky v hodu oštěpem Barbory Špotákové, by se měla s osmdesátiprocentní pravděpodobností tato nejlepší česká atletka 21. století poprvé po téměř dvouleté mateřské pauze představit znovu v oštěpařském sektoru při čtvrtečním mítinku na kolínském stadiónu v 18:00 hod.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Boj o start na mistrovství republiky začal

Do startu letošního gigantu, tedy mistrovství České republiky juniorů a dorostu na dráze, které hostí na konci června Olomouc, zbývá ještě pět závodních víkendů, ale už teď začal boj o účast na něm, Tu si zajistí jen 24 nejlepších sprinterů, překážkářů a běžců do 800 m a 16 nejlepších Čechů v průběžných tabulkách v technických disciplínách s výjimkou dorostenecké dálky a oštěpu, kde letos poprvé proběhnou na třídenním šampionátu kvalifikace za účasti 26 závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Atleti i atletky vykročili k extraligové baráži

 

Za konečně krásného jarního počasí vybojovala družstva kolínských atletů a atletek na stadiónu v Hradci Králové první kolo prvoligové soutěže. A to se jim jaksepatří vydařilo! Oba týmy udělaly první krok k postupu do podzimní baráže o extraligu!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žactvo přivezlo z přeboru kraje 19 medailí

 

V neděli 12. května za teploty nepřesahující jednociferné hodnoty dokončili na kladenském stadiónu seriál atletických přeborů Středočeského kraje jednotlivců starší žáci a žákyně. V konkurenci 20 klubů si nejlépe vedli závodníci Sokola Kolín-atletika, kteří vybojovali 19 medailí, z toho 8 zlatých. Jen o jednu medaili hůře si při stejném počtu titulů vedli domácí atleti a třetí v medailovém pořadí skončili chlapci a děvčata ze Staré Boleslavi.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na Kladně bojovali o krajské tituly dospělí, junioři a dorost

 

V sobotu 11. května proběhl na kladenském Sletišti letošní přebor Středočeského kraje jednotlivců v kategoriích dospělých, juniorů a dorostu. I když počasí opět atletice nepřálo, závody provázel chlad, po většinu programu déšť a v jednu chvíli i kroupy, kolínská výprava vybojovala 19 prvních, 19 druhých a 11 třetích míst a závodníci v modrobílém předvedli řadu kvalitních výkonů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žactvo na vícebojařské medaile nedosáhlo

V pátek 10. května hostil kolínský stadión za překvapivě slunečného počasí přebor východní části Středočeského kraje v pětiboji mladšího žactva. Na startu se setkala početná konkurence více než pěti desítek žáků a téměř sedmi desítek dívek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vydařený mítink Youth Athletics s výkony roku

Za na letošní květen nečekaně slunečného počasí proběhl na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Borkách mládežnický mítink Youth Athletics – Sokol Grand Prix. Soutěže v kategoriích dorostu a žáků ozdobila řada špičkových českých výkonů a blýskly se i mladé kolínské naděje, které vybojovaly v konkurenci 274 závodníků ze 36 klubů 11 zlatých, 8 stříbrných a 9 bronzových medailí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínská fotogalerie Jiřího Kottase z Polabských závodů

 

Ve fotogalerii Jiřího Kottase ze 65. ročníku Polabských závodů naleznete fotografie kolínských závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Polabské závody 2019 | 0 Komentářů:

Mladšímu žactvu se na přeboru kraje nedařilo

V chladu, ale naštěstí bez deště, proběhl na kutnohorském stadiónu letošní přebor Středočeského kraje v kategorii mladšího žactva, který byl zároveň téměř poslední příležitostí nominovat se na letošní Letní olympiádu dětí a mládeže. Kolínským mladým atletům se tentokrát nedařilo a v obrovské konkurenci téměř 400 žáků a žákyň z 21 středočeských klubů, kdy v některých disciplínách startovalo i více než 100 atletů, vybojovali pouhé dvě medaile a deset umístění mezi nejlepší osmičkou.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mládežnické týmy vykročily za postupem

Za velmi chladného počasí, ke kterému se přidal ve druhé polovině programu silný déšť a v samém závěru i sněžení, kvůli čemuž musela být zrušena poslední dívčí disciplína – hod diskem, proběhlo v Kladně 1. kolo přeboru Středočeského kraje družstev dorostu a juniorů. A kolínská družstva si i přes nepřízeň počasí vedla velmi dobře.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky