Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Mladší žactvo vybojovalo na přeboru kraje sedm medailí

 

V sobotu 1. února proběhl na pražském Strahově letošní halový přebor Středočeského kraje v kategorii mladšího žactva. Kolínským závodnicím a závodníkům se v konkurenci více než 300 mladých atletů z 23 středočeských klubů i přes řadu absencí dařilo mnohem lépe než v minulém roce a vybojovali celkem sedm medailí, na jejichž zisku se nejvíce podíleli svěřenci trenéra Jiřího Robovského.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Hlasujte pro Sportovce Kolína 2019

V pondělí 17. února budou v Městském divadle Kolín vyhlášeny výsledky tradiční ankety Sportovec města Kolína 2019. O udělení dvou cen bude rozhodovat i veřejnost, která může hlasovat o nejlepším sportovci uplynulého roku v kategoriích jednotlivci dospělí a jednotlivci mládež na stránkách kolínského městského úřadu. Naše nominované atlety tak můžete podpořit na odkazu https://www.mobilnirozhlas.cz/app/anketa/18AYwa1a.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Štěpán Hampl, Jakub Vítek a Anna Radikovská jsou atlety roku!

 

Ve zcela zaplněném Komorním sále v Městském společenském domě Kolín byla ve čtvrtek 23. ledna předána ocenění nejlepším kolínským atletům za uplynulý rok 2019. Ceny se rozdávaly ve třech kategoriích - v kategorii žactva, společné kategorii dorostu a juniorů a v kategorii dospělých - vždy nejlepší desítce v anketě, ve které hlasovali trenéři a činovníci našeho oddílu. Nejlepšími atlety uplynulého roku se mezi žáky stala Anna Radikovská, v mládeži Jakub Vítek a mezi dospělými Štěpán Hampl.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Atlet_2019

Výroční zpráva a tabulky 2019

V přiloženém souboru se můžete seznámit s výroční zprávou naší T.J. a našeho oddílu atletiky a tabulkami výkonů za uplynulý rok 2019.  Výroční zpráva a tabulky 2019

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ceny nejlepším našim atletům budou předány 23.1.

 

Výsledky tradiční ankety Atlet Kolína 2019 jsou již známy. Pořadí v nejlepší desítce v kategoriích dospělých, mládeže a žactva určila šestnáctka trenérů a činovníků našeho oddílu. Ceny třiceti nejlepším kolínským atletům budou slavnostně předány ve čtvrtek 23. ledna v 18.30 hod. ve 3. patře Městského společenského domu v Kolíně. Na toto předávání zveme kromě oceněných i jejich příbuzné, trenéry, kamarády z tréninkových skupin a další příznivce kolínské atletiky. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Natálie Olivová posunula letošní první oddílový rekord

Dorostenka Natálie Olivová starší žákyně Barbora Štěrbová chyběly na krajských přeborech na pražském Strahově. Důvod byl jednoduchý, neboť se rozhodly využít jednu z mála možností kvalifikovat se při otevřeném přeboru Libereckého kraje ve vícebojích na mistrovství České republiky. A v konkurenci téměř pěti desítek dorostenek a osmi desítek (!) žákyň si vedly výborně.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žactvo vybojovalo 11 medailí

 

Den po starších kategoriích bojovali na pražském Strahově o tituly přeborníků Středočeského kraje starší žáci a žákyně. Obrovskou a narůstající konkurenci v této kategorii dokládá to, že se přeboru zúčastnilo téměř 400 závodníků z 21 oddílů, zatímco ještě před třemi lety jich bylo téměř o 150 méně pouze ze 14 klubů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dospělí, junioři a dorost absolvovali přebor kraje

Tradičně už v brzkém lednovém termínu proběhly na pražském Strahově letošní halové přebory Středočeského kraje v kategoriích dospělých, juniorů a dorostu. Kolínským barvám se při absenci celé řady špiček (Dalecký, Kozárek, Krejča, Vítek, Pazdera, Šafránková, Olivová N., Hrušková, Puczek) a po přestupu úspěšných sprinterů Štěpána Hampla a Stanislava Jíry do PSK Olymp Praha zdaleka nedařilo tak, jako před rokem a ziskem 28 umístění na stupních vítězů zaostali za loňskou bilancí o 8 medailí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na Silvestrovském házení se blýskl Martin Buryan

Úplně posledním závodem uplynulé sezóny na kolínském stadiónu bylo Silvestrovské házení - závod kladivářů všech věkových kategorií. Počasí závodu přálo, neboť teplota se v poslední den roku držela na přijatelných pěti stupních. Nejlepším výkonem se blýskl v kategorii juniorů Martin Buryan.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Jubilejní Silvestrovský běh vyhrál Milan Janoušek

 

Na start jubilejního 60. ročníku Silvestrovského běhu se před stadiónem Mirka Tučka v Borkách postavil rekordní počet 325 běžců a běžkyň. Na trati dlouhé 3000 metrů, vedoucí lesoparkem Borky a končící na atletickém stadiónu, byl jasně nejrychlejší domácí běžec Milan Janoušek, který tak potvrdil pozici nejlepšího současného kolínského vytrvalce.  

Výsledky

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Krásné Vánoce a úspěšný nový rok

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přijďte se na silvestra proběhnout

Už 60. ročník populárního Silvestrovského běhu připravili kolínští atleti na úterý 31. prosince. Start závodu před atletickým stadiónem Mirka Tučka v kolínských Borkách je tradičně v 10.30 hodin, dobíhat se pak bude po absolvování trati dlouhé 3000 metrů, vedoucí lesoparkem Borky, na stadión.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští žáci přispěli k triumfu Středočechů

V sobotu 14. prosince se v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce konalo mezikrajové utkání družstev staršího žactva. V reprezentaci Středočeského kraje, která nakonec triumfovala v tomto klání výběrů 13 krajů, se objevilo sedm chlapců a dívek Sokola Kolín-atletika.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Proběhl seminář trenérů a zaměstnanců T.J.

Ve čtvrtek 12. prosince proběhl seminář trenérů a zaměstnanců T.J. Sokol Kolín-atletika. V úvodu semináře konstatoval předseda oddílu Jiří Tuček nízkou účast na semináři (cca 40%) i přesto, že jde o jediný společný seminář zaměstnanců T.J. za rok a pokračoval stručným hodnocením hlavních sportovních výsledků jednotlivců a družstev v uplynulé sezóně.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladí atleti získali Středočeský pohár

 

Za účasti 333 závodníků a závodnic ze 17 týmů proběhl v sobotu 7. prosince na pražském Strahově letošní ročník Středočeského halového poháru smíšených družstev mládeže. Celkem v devíti disciplínách se utkaly dvacetičlenné týmy složené z deseti dívek a deseti chlapců ročníků narození 2000-2006, přičemž ve vrhu koulí a v běhu na 60 metrů překážek startovali atleti s vahami náčiní a na překážkách odpovídajících jejich věkové kategorii. Prosadit se do bodované desítky v jednotlivých disciplínách bylo velmi těžké, neboť například ve sprintech na 60 metrů se představilo 78 děvčat a 62 chlapců!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zahájila rekonstrukce plochy před stadiónem

V pátek 6.12. byly zahájeny práce na rekonstrukci a zpevnění odstavné plochy před atletickým stadiónem. Od tohoto data do ukončení prací, které se předpokládá ještě v tomto roce, není možné tuto plochu využívat k parkování ani není možný vjezd do areálu předními vraty. K vjezdu je proto třeba využívat velká vrata přímo ze silnice a parkovat je možné na ploše za nimi.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Jiří Robovský ve finále soutěže Díky, trenére!

 

Na jaře přihlásili mladí svěřenci Jiřího Robovského tajně svého trenéra do soutěže Díky, trenére! Ten nic netušil až do chvíle, kdy mu přistál v emailu dotazník od pořadatelů soutěže. V základní nominaci bylo přes 700 trenérů z různých sportovních odvětví. Následoval výběr 32 kandidátů a poté vznikla semifinálová TOP 16. Ani v jednom z těchto výběrů nechybělo jméno kolínského trenéra mladších žáků a žákyň.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mistrovský tým dorostenek byl přijat na radnici

 

V pondělí 14. října bylo družstvo dorostenek, mistryň České republiky, přijato v obřadní síni kolínské radnice kompletním vedením města Kolína v čele se starostou Michaelem Kašparem. Ve fotogalerii si můžete prohlédnout sérii fotografií z této slavnostní příležitosti.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Dorostenky na radnici

Drozdův lesní běh vyhrál suverénně Roman Pazdera

 

Za krásného podzimního počasí se v neděli 13. října postavilo 74 mužů a žen na start už 93. ročníku Drozdova lesního běhu - jednoho z nejstarších běhů na světě. Letošním vítězem se zcela suverénním způsobem start cíl stal současný nejlepší kolínský běžec junior Roman Pazdera.   

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ve finále Mistrovství ČR žáci šestí a žákyně deváté

Poslední letošní šampionát na dráze – finále Mistrovství České republiky družstev žáků a žákyň – proběhl za krajně nepříznivého počasí na stadiónu pražské Slavie. Kolínské týmy letos neměly medailové ambice, ale především tým žáků měl předpoklady sáhnout po umístění v polovině desetičlenného finálového pole.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky