Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Pavel Peňáz se stal veteránským mistrem ČR ve vrhačském pětiboji

Na stadiónu Mirka Tučka v Kolíně se uskutečnil v sobotu 10. září veteránský šampionát mužů a žen ve vrhačském pětiboji. Závodníci soutěžili ve  vrhu koulí a hodech diskem, kladivem, oštěpem a břemenem s vahou náčiní odstupňovanou podle věku. O medaile se utkalo 24 mužů a 9 žen. Nejkvalitnější výkony předvedl největší favorit závodu - domácí Pavel Peňáz.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělý zlatý double juniorů a juniorek!

 

V neděli 11. září proběhlo na stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách mistrovství Čech družstev juniorů a juniorek. Kolínský tým juniorek do něj postoupil po zisku titulu přebornic Středočeského kraje a junioři z příčky druhé. Obě kolínská družstva ale nastoupila posílena o dorostenky a dorostence, a i když junioři postrádali velkou oporu Matyáše Čudlého a juniorky svou nejlepší sprinterku Elišku Elfmarkovou i skokanku Anitu Hruškovou, oba týmy dokázaly dokonale využít domácího prostředí. 

Fotogalerie: https://eu.zonerama.com/mirilenici/Album/8889340

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Stříbrné žákyně i bronzoví žáci postupují do finále!

 

V sobotu 10. září přivítal stadión v Novém Městě nad Metují letošní mistrovství Čech družstev starších žáků a žákyň. Po vítězství v přeboru Středočeského kraje se do něj probojovaly oba kolínské týmy. Zatímco dívky nastupovaly k utkání v podstatě kompletní, chlapcům scházela největší opora, skokan Jan Tobias Janků. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výborná patnáctistovka Milana Janouška

Již na posledním prvoligovém kole v Jablonci nad Nisou si kolínský vytrvalec Milan Janoušek vylepšil osobní rekord na 1500 metrů na 4:01,22 min. To ale nebylo nic proti tomu, co předvedl na mítinku ve staroboleslavské Houštce ve středu 7. září.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Velká cena Kolína má za sebou již 86. ročník

V úterý 6. září se v přeloženém termínu uskutečnil již 86. ročník Velké ceny města Kolína. Znovu se bohužel potvrdilo, že vytlačení tohoto závodu z tradičního termínu o kolínském posvícení do všedního dne kvůli mistrovským závodům, které se v posledních letech posunuly již hluboko do srpna, se negativně odráží i na obsazení kolínského mítinku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žáci i žákyně jsou přeborníky Středočeského kraje!

 

Za krásného počasí přivítal kolínský stadión Mirka Tučka v Borkách v neděli 4. září finále přeboru Středočeského kraje družstev starších žáků a žákyň, do nějž postoupilo vždy po pěti družstvech ze západní a východní skupiny. A oba kolínské týmy dokonale využily domácího prostředí k zisku mistrovských titulů, i když v kategorii chlapců to bylo po pořádném dramatu!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ženy obsadily výborné čtvrté místo v baráži o extraligu!

 

V sobotu 3. září proběhla na pražské Děkance letošní extraligová baráž. Kolínský tým vedený Klárou Tučkovou se do ní probojoval po vítězství v I. lize a vybojoval v ní výborné čtvrté místo. To znamená, že je letos desátým nejlepším družstvem v České republice a porazily jej pouze celky z Prahy, Brna, Ostravy, Plzně, Kladna a Opavy, tedy nepoměrně větších měst!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žáci i žákyně vítězní ve 4. kole

Čtvrtým kolem ukončili mladší žáci a žákyně ve Vlašimi boje v základní skupině přeboru Středočeského kraje. Oběma kolínským týmům se dařilo, v kole zvítězily a bez problémů si tak zajistily postup do finále.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Juniorky zlaté, junioři a dorostenci stříbrní, dorostenky bronzové

Ve středu 31. srpna vyvrcholil na kolínském stadiónu 3. kolem boj o tituly přeborníků Středočeského kraje a postup do mistrovství Čech v kategoriích juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Všechny kolínské týmy obsadily medailové pozice a s výjimkou dorostenek se probojovaly do dalších bojů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Milan Janoušek vyhrál Kolínskou desítku v kvalitním čase

V neděli 28. srpna se konal již 16. ročník Kolínské desítky. Na start letošního ročníku se postavilo celkem 69 běžců a běžkyň a tentokrát jim přálo počasí, což se odrazilo i na dosažených výkonech. V kategorii mužů dominoval domácí Milan Janoušek a kategorii žen vyhrála Gabriela Veigertová z AC Jičín.  Výsledky Kolínské desítky 2022

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Lukáš Soukal, Roman Pazdera a sprinterská štafeta bronzoví na MČR U23

 

Poslední srpnový víkend byl v termínové listině české atletiky vyhrazen mistrovství České republiky mužů a žen do 22 let, které letos proběhlo v Brně. Kolínskou atletiku na něm reprezentovalo 11 atletů v individuálních disciplínách a sprinterské štafety mužů i žen.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žáci postoupili z první příčky, žákyně z druhé

V pátek 25. srpna proběhlo na čáslavském stadiónu čtvrté a poslední kolo skupiny B letošního přeboru Středočeského kraje družstev staršího žactva. Žáci opět suverénně zvítězili, žákyně tentokrát byly až čtvrté, ale oba týmy tak potvrdily postup do finále krajského přeboru, které proběhne v neděli 4. září na kolínském stadiónu.
 
 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žáci kolínského SpS vyhráli trojutkání

V předprogramu mezinárodního mítinku IVM 2022 proběhlo trojutkání sportovních středisek Univerzitního sportovního klubu Praha a Školního atletického klubu Pardubice,Benešovka. V něm nejvíce bodů posbírali domácí mladí atleti, druhou příčku obsadili pražští závodníci a třetí skončili žáci a žákyně z Pardubic. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

International Visegrad Match vyhrál český výběr

 

V úterý 23. srpna proběhl na kolínském stadiónu 3. ročník obnoveného mezinárodního juniorského závodu International Visegrad Match. Po omluvě maďarských zástupců nakonec proběhlo trojutkání za účasti atletů z Polska, Slovenska a České republiky. V něm dominoval český výběr před polskými a slovenskými atlety.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V úterý proběhne International Visegrad Match

V úterý 23. srpna proběhne na kolínském stadiónu Mirka Tučka po několika letech obnovený International Visegrad Match U20. Původně se v něm měli utkat junioři a juniorky regionálních výběrů z Polska, Maďarska, Slovenska a České republiky, ale maďarští atleti na poslední chvíli účast odřekli, a tak Kolín uvidí mezinárodní trojutkání.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ženy vyhrály I. ligu, muži celkově třetí!

 

Stadión na jablonecké Střelnici hostil v sobotu 20. srpna čtvrté a poslední kolo letošní prvoligové soutěže. Kolínské ženy, silně oslabené neúčastí řady závodnic, dokázaly udržet třetí příčkou celkové vítězství, muži si ani tentokrát neporadili s týmy Hradce Králové a domácího Jablonce nad Nisou, po třetí příčce obsadili stejnou pozici i celkově a baráž o extraligu jim tak letos unikla.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Změna termínů 3. kola KP mládeže a VC Kolína

Z důvodu kolize původního termínu 3. kola KP družstev mládeže a baráže o extraligu,  v níž startují týmy Kladna, Kolína, Staré Boleslavi a Vlašimi, změnil výbor SKAS termín 3. kola na středu 31.8.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Roman Pazdera a Martin Buryan reprezentovali na mezistátku

Dva kolínští atleti oblékli v pátek 5. srpna v maďarském Györu reprezentační dres na mezistátním utkání mužů a žen do 22 let. Soupeři jim byli reprezentanti domácího Maďarska a Polska, zatímco Slovinci k původně plánovanému čtyřutkání nedorazili.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Natálie Olivová po zdravotních komplikacích na MS devatenáctá

Foto: Soňa Maléterová

Ve středu 3. srpna začal pro Natálii Olivovou dosavadní vrchol její sportovní kariéry na juniorském mistrovství světa v kolumbijském Cali. Bohužel už tři dny před startem ji spolu s dalšími členy výpravy postihly zřejmě z místní stravy silné zažívací obtíže, které ji v podstatě na tři dny zcela "vyřadily z provozu" a uzavřely na hotelový pokoj. Být start sedmiboje o den dříve, vůbec by na šampionátu nemohla startovat.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V Trutnově se dařilo Vojtěchu Ottovi

 

Na vrhačském mítinku v Trutnově, který se uskutečnil za tropické teploty ve středu 20. července, startovali také tři atleti Sokola Kolín - atletika. Za úmorného vedra se nejvíce dařilo dorostenci Vojtěchu Ottovi, který si posunul osobní maxima ve dvou vrhačských disciplínách.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky